2010. május 29., szombat

Swari kocka 2.

Tudom, hogy már sok ilyen készült, de azért mindegyik egy kicsit más és más. Mindenkié nagyon különleges.
Az elképzelés már nagyon régi és a kabosnok is már nagyon régóta megvoltak hozzá, csak a lendület hiányzott. Azt hiszem ez volt az utolsó kockám (az első után úgy gondoltam, majd a második könnyen fog menni). Talán hiba nincs benne, de végleg el ment a kedvem a kockagyártástól. Mindenkinek le a kalappal aki kockát gyárt. Remélem Ti jobban kedvelitek ezt a mintát.





Minta: Laura McCabe

2010. május 27., csütörtök

Luca

Ha most december lenne, akkor biztos, hogy így nevezném ezt a karkötőt, mivel legalább annyit szüttyögtem vele, mint amennyi idő kell a nevezett hölgy sámlijának elkészítéséhez... :-)



Minta: Rachel Nelson-Smith (megjelent: Beadwork 2010.02-2010.03)

Játék Csiginél!

Csigi nagyon szépeket alkot, érdemes hozzá benézni.



Remélem én leszek a mostani játékának szerencsés nyertese. :-)))

2010. május 26., szerda

Fémes csillogás

Hát ez egy brutál darab lett, de imádom. 360 darab csiszolt gyöngyöt fogyasztott el "a kis édes"...

Inspiráció: Maritina
Köszönjük!

2010. május 23., vasárnap

Tweed



Minta: Try-to-be-better (Sabine Lippert)

Lina



Minta: Domján Dia.

2010. május 20., csütörtök

Helga Burberry-je

Egy ismerősöm annyira beleszeretett ebbe a mintába, hogy beadtam a derekam, és elkészítettem neki. Ahogyan haladt a készenléti állapot felé, úgy kezdtem én is egyre jobban beleszeretni. Neki is nagyon tetszett a végeredmény, ezért elégedett vagyok vele. Viseld egészséggel, Helga.



Minta: Pencio

2010. május 16., vasárnap

Rozinak


2010. május 7., péntek

Trillium

Akik sűrűbben benéznek hozzánk, azok már sejthetik, hogy a peyote nem nagy kedvencünk. Helyette bármikor bármit megfűzünk a Complex Beadsből, csak peyotozni ne kelljen.
Hogy miért? Erre előbb utóbb rájöttem: elég szorosan fűzök -nem dicsekvésképpen, de majdnem olyan szorosan, mint Dia, bár azért elmaradok még a Mestertől! :-( -, és ez nem egy túl jó tulajdonság a peyotnál, mert hullámossá és túl keménnyé teszi. Tehát csúnya. És mivel ésn eddig csak így tudtam peyotozni, ezért inkább nem csináltam.
De hát csak azért is munkálkodik az emberben egy kisördög, aki nem hagyja, hogy feladjuk a dolgokat, így megtanultam(!) lazábban fűzni.
Az első lépéseket a decemberben készített Inspirationnal tettem meg. De az igazi fejlődést még is csak ez a nyaklánc szemlélteti. Büszke vagyok rá, mert egész laza, és omlós lett. Szerintem gyönyörű!
Persze, be kell vallanom, hogy ez a nyaklánc nem saját találmány, az eredeti változatát Diane Fitzgerald alkotta meg! Gyönyörű, egyszerű, és nemes minta! Minden elismerésem az övé!


Rivoli-szemű háromszög

Még nem tudom a sorsát, inkább ujjgyakorlatképpen csináltam meg! Dia köszi a segítséget!



Minta: Rollendes Atalier